Dag 1 - flyget, hotellet och la ramblas


Även om det inte ser ut som det, så hade vi fint väder hela flygturen, så vi såg precis var vi var (typ).


Jag hade inte ätit så mycket innan, så jag tog en cheeseburgare och så såklart te. Det är ju mig vi pratar om haha.


Väldigt trött chey. Tycker dock att det är roligt att flyga så jag var vaken genom hela flygturen.


Och så tre timmar senare landade vi i ett varmt och skönt Spanien.


Sen så efter en liten bussresa till Barcelona och en taxitur så var vi framme på hotellet. Jag visar upp lite mer ordentliga bilder på min suite senare.


Efter att vi hade fräschat upp oss lite tog vi taxin igen till La Ramblas. La Ramblas är den största gågatan i Barcelona, för er som inte vet.


Jag och mamma.


Så mycket folk!


De har sånna här gatu-underhållare lite överallt längst med La Ramblas. Nu efteråt så har jag läst alla gatukonstnärer har gått på auditions och det är bara de bästa som får stå på gatan och i tunnelbanorna och underhålla. Jag antar att man tjänar en hel del på det alltså. Inte så konstigt med tanke på alla de turister som går förbi varje dag.


Sen när vi hade gått runt lite så blev vi hungriga så vi gick in i en gränd och satte oss. Underbart god mat, måste jag få säga.


Väldigt mysig restaurang.


När vi hade ätit så gick vi runt lite till. Allting är så fint och lummigt i Barcelona så man vet inte ens vart man ska titta. Någon gång ska jag bo i en sån här lägenhet.


La Boqueria är en stor markad som ligger precis vid La Ramblas. Klockan var ganska mycket när vi hittade dit så de flesta stånd var stängda men oh, så mycket gott.


Frukt.


Klubbor, oljor och sylter.


Nötter och torkade frukter.


Och så... godis!


Sen blev vi lite trötta i benen så vi satte oss på Starbucks.


Fast vi ville ju se mer innan det blev för sent så vi begav oss iväg ganska snabbt.


Det finns glassbarer överallt i Barcelona, och alltid ser de ut såhär. De hade tillochmed Nutella som smak, men jag var för mätt för att prova.


En sak som jag blev imponerad av var att staden var så levande nattetid. Det fanns många klädaffärer som var öppna ända till tolv på kvällen. Jag antar att det är något de tjänar på eftersom det är så varmt på dagen. Vi var dock trötta så vi tog taxin hem runtomkring elva. 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej. Vilka fina foton!! Jag ska snart åka till Barcelona och längtar så himla mycket!!! Vi har hyrt en lägenhet jättenära Ramblan av Barcelona-Home så vi kommer vara mitt i centrum. La Rambla och den stora fruktmarknaden kommer lätt att vara de första stoppen :D Och Starbuck också såklart!!

2011-08-26 @ 18:32:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0